En betydande del av den värmeenergi som används är det möjligt att effektivt samlas upp och återanvändas för uppvärmning av vatten, luft eller lokaler.

En finsk system

Med ett värmeåtervinningssystem värmen av avloppsvatten kan återvinnas effektivt och överföras till uppvärmning av färskvatten.

Värmeåtervinningen kan förbättras med en värmepump. På detta sätt kan temperaturen höjas till den nivå som krävs, ända upp till 80 °C. Pumpen utnyttjar det befintliga energi – redan betalat för en gångs skull eller genom att använda den enregi som finns i miljön.

Värmeåtervinning spårar pengar genom att minimera behovet av köpt energi. Potentiella tillämpningar gör systemet inkluderar tvättstugor, pooler, avloppsreningsverk och industrivärme återvinningsmål.

WP_20141202_15_53_47_Pro

Finess Heat – heatåtervinningslösningar är individuellt utformade efter kundens behov. Den modulära designen av hårdvaran möjliggör installationsfärdiga paketlösningar över ett brett effektområde. De är också lätta att komplettera vid behov. Installationen ingår i priset. Vi utför även rivning och rörmokeri av gamla rör. Installationerna är konstruerade för att vara underhållsfri med beaktande av de särsklida behoven hos applikationerna.

Avloppsvatten värmeåtervinning
» En lämplig lösning för alla kraftbehov

» Mycket flexibel installation (golv, tak, vägg)
» Underhållsfria design och obegränsade utbyggnadsmöjligheter

lto, säiliö

Process värmepumpar
» Med den komplementära värmepump systemet kan uppnå en temperatur upp till 80 °C

» Design enligt kundens processer
» Energieffektiva motorer och pumpar
» Optimerad frekvensstyrenhet användning

lto, siirrin

Optimerade inställningar och energimätning
» Hårdvara justeras och värderas individuellt

» De uppnådda besparingarna kan verifieras med en energimätning
» Snabb leverans av reservdelar från fabrikens lager

lto, pumppu